Homøopatisk Behandling

Akut sygdom og skade
For at bestemme et homøopatisk middel skal Homøpaten først kende sagshistorien. Det er herefter vigtigt at undersøge patienten og stille en konventionel medicinsk diagnose. Derefter skal patienterne rapportere deres polære symptomer ved hjælp af tjeklisten for pålidelige symptomer (Download). Polære symptomer er dem med en modsat pol, såsom tørst / tørstløshed, kulde værre / kold bedre, lyst til frisk luft / modvilje mod frisk luft. De fleste polære symptomer er modaliteter, som ifølge Organon § 133 er det, der er særegent og karakteristisk for sygdommen. Til repertorisering bruger vi primært kun polære symptomer. Hvis dette ikke giver et bedst passende middel, kan vi beslutte at inkludere andre karakteristiske symptomer i repertoriseringen.

Kronisk sygdom
Ved kronisk sygdom bestemmes det individuelle homøopatiske middel fortrinsvis i to konsultationer:

1. Under den første konsultation (30 minutter) tager vi sagen på en måde, der nogenlunde svarer til konventionel lægepraksis, undersøger patienten og stiller en diagnose. Herefter modtager forældrene eller patienten tjeklisten for Diagnoser og Hovedsymptomer (Download), og Tjeklisten over pålidelige Symptomer (Download), De to tjeklister skal udarbejdes hjemme, så du præcist kan give os velobserverede symptomer.

2. Ved anden konsultation (30 - 50 minutter) en til tre uger senere bestemmes din medicin ved at analysere Tjeklisterne i nærværelse af dig. Som ved akut sygdom udføres repertorisering primært med polære symptomer eller modaliteter (Organon § 133). Andre karakteristiske symptomer medtages kun, hvis de polære symptomer er utilstrækkelige til at identificere et specifikt middel.

Multimorbide patienter
Tilfældet med multimorbide patienter (patienter med tre eller flere medicinske problemer) er identisk med andre kroniske sygdomme, med undtagelse af at patienterne modtager en tjekliste over pålidelige symptomer (Download) for hvert af deres problemer. Til bestemmelse af patientens homøopatiske middel indtastes symptomerne i regnearksfilen Case Log, som giver et godt overblik over kompleks symptomatologi. Patienterne skal også vurdere intensiteten af ​​hvert medicinsk problem på en skala fra et til ti i begyndelsen af ​​deres behandling og ved hver opfølgning. Sagsloggen laver automatisk en graf over helbredelsesfremskridt, hvilket letter beslutninger om mulige ændringer af medicin.

Lidelser vi behandler:
Hoved:
Hovedpine/smerter, øjen- eller synsproblemer, forkølelse/bihuleproblemer, ondt i halsen, ørebetændelse/smerter

Bryst: hjerterytmeforstyrrelse, svaghed, smerte, lunger: hoste, bronkier, astma ...
Mave: halsbrand, kramper, tarme: fordøjelsesproblemer, diarré, forstoppelse ...
Nyre/urinveje: Nyrebetændelse, blærebetændelse, urinvejsinfektion, urinlækage, inkontinens ...
Genetalia: Menstruationssmerter, smerter under samleje, erektil dysfunktion ...
Muskel og skelet system: Bløddelsgigt, ledproblemer ...
Hud: Hududslæt, betændelse, infektioner, vorter, svedtendens, kløe ...
Søvn: Søvnproblemer, søvnbesvær om natten, mareridt ...
Psyke: Angst, frygt, depression ...

Tid
En behandling af kronisk sygdom, der har udviklet sig over tid, tager naturligvis tid at forsvinde. Du skal formentlig bruge flere forskellige medikamenter og behandling af akutte sygdomme undervejs.

Det er vigtigt at pointere, at du som patient er medspiller i behandlingen, det er dig, der giver symptomerne for at vi kan vælge det bedste middel, ved præcis observation.